Sortering af piller i en pilleæske

Brug af en pilleæske giver god sikkerhed for, at sortering af piller sker som ordineret. Pilleæsken kan eventuelt kombineres med en huske-app, som beskrevet i Husk dine piller – brug pilleæske og mobilapp. Brug af pilleæske er tidsbesparende, da dagligt åbning af pillepakninger undgås.

Piller sorteret til en uge

Piller til en uge

24/7 Medicase er som udgangspunkt designet til at indeholde piller til en uge ad gangen med op til 4 daglige doseringer, f.eks. morgen, middag, aften og nat. Se illustrationen ovenfor, hvor rækkefølgen, som pillerne skal tages i, er angivet i doseringsæskerne.

I eksemplet ovenfor er ugestart på en mandag. Afhængigt af antallet af piller, størrelser og antallet af doser pr. dag er det alternativt muligt at bruge pilleæsken i 2 uger eller endda op til 4 uger.

Piller sorteret til 2 uger

Piller til to uger

Såfremt der kun tages få piller 2 gange om dagen, f.eks. morgen og aften er det muligt at sortere piller til 2 uger. Nedenfor følger et eksempel.

Tallene i doseringsrummene viser rækkefølgen pillerne skal tages i.

Piller sorteret til 4 uger

Såfremt du kun tager piller en gang om dagen, er det igen afhængig af pillestørrelser og antal muligt at sortere piller til 4 uger i vores 24/7 Medicase pilleæske.

5 trin til at pakke en pilleæske

Nedenfor følger et forslag til fremgangsmåde ved sortering:

  1. Placer pillepakninger og din pilleæske på et bord.
  2. Tjek medicindosis og tidspunkt på dine recepter. Beslut om der skal sorteres til 1, 2 eller 4 uger.
  3. Tag doseringsæskerne ud af pilleæsken og skub alle 7 låg ud. (Sørg altid for god hygiejne ved kontakt med piller).
  4. Pak piller fra én pilleæske ad gangen. Tjek efterfølgende et der er det rigtige antal piller i samtlige doseringsrum. Gentag dette, indtil alle piller er sorteret.
  5. Sæt låg på doseringsæskerne og placer dem i pilleæsken.

Pilleæsken er nu klar til en ny uge, 14 dage eller 4 ugers periode.

Indkøbskurv